ساعت هوشمند
ساعت هوشمند ؛ نسل جدید ساعتهای مچی
صنعت ساعتسازی از گذشته تا کنون همواره در حال پیشرفت بوده است. اولین ساعتهایی که در دنیا ساخته شد مکانیکی بوده و به مرور ساعتهای کواترز هم تولید شدند؛ البته همه این ساعتها آنالوگ بودند. از اوایل دهه 70 میلادی ساعتهای دیجیتالی وارد صنعت ساعتسازی شدند که به نوعی اولین ساعتهای هوشمند به شمار میروند. اما با تولید و عرضه گوشیهای هوشمند، شرکتهای تولید موبایل به فکر ساخت ساعت هوشمند با کاراییهای متناسب با گوشیهای هوشمند افتادند. در حال حاضر بسیاری از برندهای معروف تولیدکننده تلفنهای هوشمند، ساعتهای هوشمند تولید میکنند.
دسته بندی مرتبط: ساعت مچی
به چه ساعتهایی هوشمند گفته میشود؟
همانطور که میدانید ساعتهای کلاسیک صرفا برای نمایش زمان طراحی و تولید شده و میشوند. ساعتهای دیجیتال به غیر از نشان دادن زمان کاربردهایی مثل کرنومتر، عمقسنج، فشارسنج، نشاندادن زمان کشورهای دیگر و موارد مشابه را دارند. اما از سال 2010 و پس از روی کار آمدن گوشیهای هوشمند برخی از شرکتهای بزرگ تولید گوشی موبایل مثل اپل (Apple) و سامسونگ تصمیم گرفتند تا ساعتهای تولید کنند که کاراییهای گوشیهای هوشمند را داشته باشند.
به این نوع ساعتهای مچی اسمارتواچ (Smart Watch) یا همان ساعت هوشمند گفته میشوند. گفتنی است که اسمارتواچها در سال 2013 با ورود ساعتهای شرکت Pebble به دنیای اسمارتواچها، در بازار جهانی قدرت پیدا کرده و به یک قطب در صنعت ساعتسازی تبدیل شد. همچنان این ساعتها به دلیل کاربردهایی که در زندگی روزمره دارند، محبوبیت بسیار زیادی دارند.
اسمارتواچها چه کاربردهایی دارند؟
اسمارتواچها یا همان ساعتهای هوشمند بسیاری از کاربردهای گوشیهای هوشمند را دارند و به نوعی میتوان به جای گوشی از آنها استفاده کرد. بنابراین این ساعتها کاربردهایی فراتر از نشان دادن زمان دارند و در زندگی روزمره میتوان از امکانات اسمارتواچ بهرهمند شد. از جمله قابلیتهای ساعت هوشمند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمایش ساعت شهرها و کشورهای دیگر
- کرنومتر
- گامشمار
- سنسور GPS
- امکان برقراری تماس
- نمایش اعلانهای گوشی یا همان Notification
- استفاده از اسمارتواچ برای یافتن گوشی
- مشاهده پیشبینی آبوهوای سراسر دنیا
- نمایش ساعت طلوع و غروب آفتاب و ماه
برای نمایش ساعت شهرها و کشورهای دیگر فقط کافی است که لوکیشن موردنظر را در ساعت خود مشخص کنید. همچنین میتوانید با روشن نگه داشتن لوکیشن به هر جایی که سفر میکنید ساعت آنجا را به صورت اتوماتیک ببینید. با استفاده از سنسور GPS اسمارتواچ میتوانید سرعت و مسافت طی شده را محاسبه کنید. همچنین ارتفاعی که در آن هستید را GPS به شما نشان خواهد داد.
برخی از اسمارتواچها سیمکارت خور هستند و میتوان بدون متصل شدن به گوشی از ساعت استفاده کرد. برخی دیگر به گوشی هوشمند متصل شده که امکان برقراری تماسهای تلفنی با اسمارتواچ را ایجاد میکند. همچنین ساعتهای هوشمند قابلیتی دارند که میتوان با آن اعلانهای گوشی را مشاهده کرد. به علاوه زمانی که نمیدانید گوشی شما کجا است، با استفاده از اسمارتواچ میتوانید آلارم گوشی را روشن کنید. همه این قابلیتها محبوبیت ساعتهای هوشمند را دوچندان کرده است.
انواع کاربری ساعتهای هوشمند
شاید فکر کنید که همه اسمارتواچها تقریبا یکسان هستند و تفاوت آنچنانی ندارند؛ اما باید بدانید که که این نوع ساعتها از نظر کاربری تفاوتهایی با هم دارند. کاربری اسمارتواچها به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم میشود. هر کدام از این دو دسته امکانات و قابلیتهای مخصوص خود را دارند. گفتنی است که قابلیتها و کاربردهای اسمارتواچ روزبهروز در حال توسعه و بهروزرسانی هستند. همچنین این نوع ساعتها با هر تیپ و استایلی ست میشوند. به همین دلیل محبوبیت آنها رو به افزایش است.
دسته بندی مرتبط: ساعت کوارتز
کاربری عمومی ساعت هوشمند
ساعتهای هوشمند با کاربری از نوع عمومی با این هدف تولید شدند که هم ظاهر و استایل جذاب و هم قابلیتهای کاربردی زیادی داشته باشند. برخی از بزرگترین برندهای اسمارتواچ که کاربری عمومی دارند شامل اپلواچ (Apple Watch)، تایزن و Wear OS هستند. اپلواچ ساعتهای هوشمند شرکت اپل است و سیستمعامل آن با گوشیهای اپل تطابق دارد. سیستمعامل تایزن بر پایه لینوکس بوده که شرکت سامسونگ برای دستگاههای مختلف خود از جمله اسمارتواچ، تبلت، گوشی هوشمند و موارد دیگر ساخته است. سیستمعامل Wear OS را شرکت گوگل برای طراحی کرده و با اکثر گوشیهایی مثل سامسونگ، هواوی و شیائومی همخوانی دارد.
کاربری تخصصی ساعت هوشمند
اسمارتواچهایی که با کاربری تخصصی طراحی و تولید میشوند، دارای یک سری قابلیت اختصاصی برای هدفهای مشخص هستند. این نوع ساعتهای هوشمند در بعضی از قابلیتها قویتر از اسمارتواچهای دیگر عمل میکنند. برخی از اسمارتواچها باید به گوشی متصل شوند اما برای برخی دیگر از اسمارتواچها اتصال به گوشی لازم نیست.
یکی از اسمارتواچهای با کاربری تخصصی، ساعت کوهنوردی است. این نوع اسمارتواچها باتری بسیار قوی دارند و به ابزار GPS برای مکانیابی و مسیریابی مجهز هستند. به علاوه برنامههایی برای بررسی وضع آبوهوا و همچنین علائم حیاتی دارند. این ساعتها در برابر طوفان و هوای برفی یا بارانی مقاوم هستند. بنابراین میتوان گفت که این اسمارتواچ اختصاصی برای نیازهای یک کوهنورد طراحی شده است.
دسته بندی مرتبط: ساعت اسپرت
یک نوع اسمارتواچ با کاربری تخصصی دیگر، ساعت غواصی است که با استفاده از بلوتوث به رگولاتور یا تنظیمکننده متصل میشود. با این اتصال میتوان اطلاعاتی مثل میزان زمان باقیمانده، دما، عمق و موارد دیگر را دریافت کنید. ساعت پرواز هم در این دسته از ساعتها قرار میگیرد. امکانات این نوع اسمارتواچ متناسب با موارد لازم برای پرواز است. این امکانات شامل نمایش میزان اکسیژن، نقشه حرارتی، وضع آبوهوا، رادار و مواردی از این دست میشود.
نکات ضروری در هنگام خرید اسمارتواچ
برای خرید هر نوع ساعتی باید به یک سری نکات توجه کرد. ساعت هوشمند هم از این قاعده جدا نیست. اسمارتواچ هم با توجه به امکاناتی که دارد باید مورد سنجش قرار بگیرد.
اگر قصد دارید که اسمارتواچ بخرید، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- ساعت هوشمند باید با گوشی شما سازگار باشد
- سیستمعامل اسمارتواچ باید با گوشی شما همخوانی داشته باشد
- به طول عمر باتری ساعت هوشمند توجه کنید
- الایدی یا السیدی بودن نمایشگر اسمارتواچ را بررسی کنید
- به کیفیت رابط کاربری ساعت هوشمند توجه داشته باشید
- طراحی ظاهری اسمارتواچ باید با سلیقه و استایل شما همخوانی داشته باشد
- اسمارتواچی که میخواهید بخرید باید امکانات و اپلیکیشنهای موردنظر شما را داشته باشد
ساعت هوشمند؛ یک اکسسوری مدرن و پرکاربرد
ساعت هوشمند یا اسمارتواچ نسل جدید ساعتهای مچی است که با متصل شدن به گوشی با بلوتوث یا قرار دادن سیمکارت در آن، میتوان مانند گوشی هوشمند از این نوع ساعتها استفاده کرد. امکانات ساعتهای هوشمند بیشتر شامل قابلیتهای کاربردی اسمارتفونها میشوند. در این صفحه از سایت تک ثانیه میتوانید انواع ساعتهای هوشمند را مشاهده و بهترین آنها را برای همراه شدن با تکنولوژی روز، خریداری کنید.